کشکول پورتال جامع شامل خبر، سرگرمی، روانشناسی، زناشویی، مد، دکوراسیون، اشپزی، پزشکی و ....
این شهرها تا یک قرن دیگر نابود خواهند شد
یک شنبه 26 بهمن 1393 ساعت 21:37 | بازدید : 422 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

 همه این شهرها تا 100 سال آینده به دلایل گوناگونی نابود خواهند شد. بعضی هایشان غرق می شوند، تعدادی دیگر متروک و برخی دیگر از این شهرها را زلزله با خاک یکسان خواهد کرد اما با وجود این همه خطرات مرگبار هنوز هم افراد زیادی در این شهرها زندگی می کنند.

تهدید تپه های شنی

 وقتی تپه های شنی در زمین های حاصلخیز به وجود می آیند، مطمئنا خطر بزرگی این زمین ها را تهدید می کند. شهر تیمبوکتو در جنوب آفریقا در معرض چنین خطر بزرگی قرار دارد.

این شهر هزار ساله، یکی از جاذبه های گردشگری در مالی به شمار می رود. سواحل زیبا، صخره های زمردی و بناهای تاریخی تیمبوکتو بسیار مشهور است. امروزه بخش هایی از این شهر به زیر خاک رفته و مقامات در تلاشند تا دوباره این نقطه از جهان را آباد کنند.

شهری که دارد غرق می شود

 

   بانکوک، پایتخت تایلند در معرض خطر نابودی قرار دارد، این شهر در حال غرق شدن است زیرا سطح دریا نسبت به شهر در حال بالا آمدن است. این مسئله باعث شده که پایه های ساختمان های شهر در حال تبدیل شدن به گل و لای باشد.

بالا آمدن سطح آب دریا، مشکل اساسی این شهر به شمار می رود و گفته می شود تا 100 سال آینده، خیابان های این شهر تبدیل به کانال آب می شود. اگرچه دانشمندان بارها و بارها در این باره هشدار داده اند اما مقامات دولتی هیچ اقدامی انجام نمی دهند.

شهر ارواح

 

این روزها جمعیت شهر دیترویت روز به روز در حال کاهش است و اگر این روند ادامه داشته باشد، تا سال 2100 این شهر تبدیل به یک متروکه می شود. علت اصلی مهاجرت از این شهر، مشکلات اقتصادی بیان شده است. صنایع خودروسازی این شهر ورشکست شده و به همین دلیل کارگران از این شهر مهاجرت می کنند.

سال 1950، دیترویت یک میلیون و 850 هزار نفر جمعیت داشت اما امروز این تعداد به 701 هزار نفر رسیده است.

سال 2013 شهرداری دیترویت دچار ورشکستگی شد که تا آن زمان در طول تاریخ آمریکا سابقه نداشت. نرخ بیکاری در این شهر 33.1 درصد است و یک سوم مردم شهر زیر خط فقر زندگی می کنند.

قسمت هایی از شهر دیترویت اکنون تبدیل به محل های متروکه و بخش های دیگر تبدیل به جنگل شده است.

شهر دیترویت بالاترین آمار جرم و جنایت را در آمریکا دارد و سال 2012 از هر 100 هزار نفر، 53 نفر مرتکب قتل می شدند، یعنی 10 برابر بیشتر از آمار چهار سال اخیر نیویورک.

سال 2010 شهردار این شهر بخش هایی از شهر را با بولدوزر ویران کرد تا همه مردم شهر در یک منطقه خاص ساکن شوند، این تنها راهی بود که برای خدمت رسانی به شهروندان امکانپذیر بود.

ویرانی، هر 100 سال یک بار

 

 «ناپل» یکی از زیباترین مناطق ایتالیاست. جمعیت حومه ناپل 960 هزار نفر است و منطقه شهری آن تقریبا سه و نیم میلیون نفر جمعیت دارد. این جمعیت، ناپل را به یکی از پر رفت و آمدترین شهرهای مدیترانه ای تبدیل کرده است. یونسکو، ناپل را میراث جهانی معرفی کرده است اما متاسفانه با 100 سال آینده، این شهر نابود خواهد شد.

ناپل در دوران رنسانس یک مرکز فرهنگی مشهور به شمار می رفت و امروزه گردشگران بسیاری برای دیدن مکان های باستانی، کاخ کاسرتا و ویرانه های پمپئی به آنجا سفر می کنند.

به گفته دانشمندان، هر 100 سال یک بار آتشفشان وزوو در خلیج ناپل، فوران می کند. آخرین بار در سال 1944 این ویرانی رخ داد و گفته می شود تا 100 سال آینده باز هم آتشفشان وزوو فعال شود، برای همین این منطقه روی خط قرمز قرار دارد اما تاکنون هیچ یک از ساکنان آن تصمیم به نقل مکان نگرفته اند.

در خطر زلزله

 

 اکثر مردم از خطر زلزله ای که همیشه سانفرانسیسکو را تهدید می کند، مطلع هستند اما خیلی هایشان این خطر را جدی نمی گیرند. به گفته محققان دانشگاه کالیفرنیا، تا سال 2086 به احتمال 75 درصد زلزله ای با شدت هفت ریشتر یا شاید بیشتر در این شهر اتفاق می افتد و همه شهر را با خاک یکسان می کند اما آیا پس از وقوع این زلزله بازماندگان قادر خواهند بود آن را از نو بسازند؟

جمعیت سانفرانسیسکو به 900 هزار نفر می رسد و با توجه به آمارها در حال کاهش یافتن است زیرا بسیاری از ساکنان این شهر از آینده شومی که در انتظارشان است وحشت دارند.

شهر عروس ها
روزگاری شهر «ایوانوو» در روسیه، مرکز نساجی این کشور به شمار می رفت تا جایی که زن ها از سراسر روسیه برای کار در کارخانه های این شهر به آنجا نقل مکان می کردند و برای همین این شهر به «شهر عروس ها» مشهور شد. مهاجرت زن ها باعث شد تا تعادل مرد و زن در شهر به هم بخورد.

وقتی اتحاد جماهیر شوروی سابق از هم پاشید 60 درصد جمعیت این شهر می بایست با محصولاتی که خودشان پرورش می دادند شکم شان را سیر می کردند و در حقیقت مردم می بایست برای زنده ماندن خودکفا می شدند.

در این زمان، افزایش رقابت در صنعت نساجی، باعث نابودی بسیاری از این مراکز نساجی در این شهر شد و بعد از آن بود که فقر و کم شدن نرخ تولد، افزایش جنایت، اعتیاد، الکلیسم، مرگ و میر بالا و اقتصاد ضعیف باعث شد تا نسل جوان به سرعت شهر را ترک کنند و در جاهای دیگری ساکن شوند.

شهری روی دریاچه خشکیده 

در مکزیکوسیتی یکی از قدیمی ترین امپراتوری های باستان بنا شده بود و اکنون 20 نفر در این شهر پر رفت و آمد زندگی می کنند.

این شهر در قسمت بالایی پایتخت آزتک ها یعنی «تنوجچنیتلان» بنیان گذاشته شده است، در همین منطقه بود که سال 1519، کرت ها به امپراتوری آزتک ها حمله کردند.

کرت ها پس از شکست آزتک ها، به سنت قدیم اسپانیایی ها، میدانی را در مرکز شهر بنا کردند که در اطراف آن، ساختمان های مهمی قرار داشت. با این وجود، امروزه شهر در حال غرق شدن است چرا که بستر این شهر، دریاچه خشک شده ای است و همین مسئله باعث می شود تا بنیان شهر سست باشد.

به گفته مقامات دولتی، مکزیکوسیتی در سال چند سانتیمتر به زیر آب می رود و تا 60 سال آینده نزدیک به 10 متر نشست خواهد کرد.

شهری که به زیر آب می رود  

 یکی از رمانتیک ترین شهرهای جهان ونیز است که از سال های بسیار دور تاکنون در حال رفتن به زیر آب است. محققان می گویند تا 100سال آینده، سرعت زیر آب رفتن ونیز بیشتر خواهد شد و این در حالی است که خاک این شهر در حد 24 سانتیمتر در حال نشست کردن است.

آب های زیرزمینی و دریا به شدت ونیز را تحت تاثیر قرار داده اند، به عنوان مثال 100 سال پیش، در میدان سنت مارک ونیز سالانه 9 بار سیل می آمد اما اکنوندفعات جاری شدن سیل در این منطقه به 100 بار در سال رسیده است.

هر چند مسئولانشهر درتلاشندتا هر طور شده ونیز را نجات دهند اما هنوز نتیجه این کار معلومنیست. از 30 سال گذشته تاکنون، دولت ایتالیا همواره تلاش می کند تا ونیز را هر طور شده حفظ کند و به همین دلیل تاکنون میلیون ها یورو برای ساخت سیستم های دفاعی در برابر سیلاب ها هزینه شده است.

البته دراین بین کلاهبرداری های کلانی صورت گرفته است به طوری که در ماه ژوئن سال گذشته، شهردار ونیز به همراه چند نفر دیگر از مقامات بلندپایه به خاطر فساد مالی در این پروژه دستگیر شدند.

به نظر متخصصان برای حفاظت از ونیز باید میزان سطح خاک این شهر را افزایش داد تا از آثار هنری و باستانی آن محافظت شود.

یک متر زیر آب 

شهر «بانجول» در گامبیا، شهری کم جمعیت در غرب آفریقاست که در 100 سال آینده به دلیل بالا رفتن آب اقیانوس ها و فرسایش، نابود خواهد شد.

شهر بانجول به دلیل تغییرات آب و هوایی، در معرض خطر یک متر زیر آب رفتن قرار دارد که اگر این اتفاق بیفتد، همه مکان های مسکونی آن دچار فرسایش می شوند و بیش از نیمی از جنگل های کشور و مزارع برنج نابودخواهد شد. به گفته متخصصان، کاهش تولید برنج، فاجعه بزرگی به وجود خواهد آورد که پیامدهایی همچون قحطی، سیل و توفان به همراه خواهد داشت و در مجموع به شدت اقتصاد این شهر را در هم می شکند. برای همین مقامات مسئول در تلاشند سدهای دفاعی ساحل را ارتقا دهند تا شاید این شهر نجات یابد.

منبع:مجله همشهری سرنخ

 

 

 


موضوعات مرتبط: گردشگری , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


قصر نُوی‌شوان‌شتَین آلمان (+تصاویر)
سه شنبه 20 خرداد 1393 ساعت 19:35 | بازدید : 618 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

قصر نُوی‌شوان‌شتَین آلمان (+تصاویر)
قصر نُوی‌شوان‌شتَین نام قصری است متعلق به قرن نوزدهم میلادی در جنوب استان باواریا در جنوب کشور آلمان. قصر نُوی‌شوان‌شتَین توسط پادشاه وقت باوریا  به نام لادویگ دوم ساخته شد. این قصر به عنوان یک پناهگاه شخصی برای پادشاه منزوی در نظر گرفته شده بود ، اما بلافاصله پس از مرگ وی، در سال 1886  به یک مکان بازدید عمومی تبدیل شد. از آن زمان تا کنون بیش از 60 میلیون نفر از این کاخ عظیم بازدید کرده اند.

این کاخ مظهر سبک و مدل  معماری شناخته شده "قلعه رمانتیسم" و همچنین شور و شوق زیاد لادویگ دوم  برای اپراهای ریچارد واگنر – خواننده سبک اپرا در زمان وی می باشد. قصر نُوی‌شوان‌شتَین هم اکنون یکی از محبوب‌ترین نقاط توریستی در کشور آلمان است و همواره جزو زیبا ترین قصرهای دنیا محسوب می شود.

 

تصاویر قصر نُوی‌شوان‌شتَین آلمان

 

 منبع: parsacity.com

 

 



|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


خانقاه و مجموعه بقعه شیخ صفی‌الدین در اردبیل
دو شنبه 19 خرداد 1393 ساعت 20:3 | بازدید : 746 | نویسنده : [cb:post_author_name] | ( نظرات )

خانقاه و مجموعه بقعه شیخ صفی الدین در اردبیل، اینمجموعه از اوایل قرن شانزدهم تا اواخر قرن هجدهم به طول انجامید و محلی برای سلوک معنوی به رسم صوفیان بود.

خانقاه و مجموعه بقعه شیخ صفی الدین در اردبیل
ساخت این  مجموعه از اوایل قرن شانزدهم تا اواخر قرن هجدهم به طول انجامید و محلی برای سلوک معنوی به رسم صوفیان بود. در ساخت مجموعه،  برای استفاده بهینه از فضای موجود و ایجاد کاربری‌های متنوع (از جمله کتابخانه، مسجد، مدرسه، بقعه، آب انبار، بیمارستان، آشپزخانه، نانوایی و تعدادی دفتر کار) از فرم‌های معماری سنتی ایران استفاده شده است. مسیر دسترسی به بقعه شیخ از هفت بخش، به نشانه هفت وادی عرفان تصوف تشکیل شده که با هشت دروازه، به نشانه هشت نگرش تصوف از هم جدا شده‌اند. نما و فضای داخلی بقعه و تزئینات فراوان آن به خوبی باقی مانده‌اند و مجموعه چشمگیری از دست سازهای قدیمی را می‌توان دید. بقعه شیخ صفی‌الدین مجموعه‌ای نادر از اجزای معماری اسلامی در قرون وسطی می‌باشد.

شرح تاریخی
صوفی‌گری ( تصوف از صوف به معنی "پشمینه"  به زبان عربی و یا صفا یه معنی "پاکدامنی" برگرفته شده است) عموماُ به عنوان جنبه عرفانی و درونی اسلام و نه یک فرقه جداگانه، در نظر گرفته می‌شود. تصوف در قرن‌های نهم و دهم میلادی به عنوان جنبشی معنوی گسترش پیدا کرد و به عقیده برخی، عاملی مهم در گسترش اسلام و ایجاد یک فرهنگ جامع اسلامی در آفریقا و آسیا بود. این آیین در طول قرن‌های سیزدهم تا شانزدهم در سراسر جهان اسلام به عنوان یک فرهنگ قدرتمند دینی و فکری با آموزه‌های به خصوص خود (که توسط اساتید تصوف بر مبنای طریقت و احکام مختلف بنیان نهاده شده‌اند) رونق یافت و جلوه‌های ملموس هنری زیادی را به ویژه در آسیای مرکزی بر جای گذاشت.
    

 اردبیل و حمله مغول‌ها
در زمان فتح ایران به وسیله مسلمانان، اردبیل بزرگترین شهر در شمال غربی ایران بود. بعد از حمله مغول‌ها این شهر ویران شد و به مدت سه قرن، تا زمانی که شیخ صفی‌الدین (1252 تا 1334 میلادی)، صفویه را بنیان نهاد و نام خود را بر این سلسه گذاشت، به همین حال رها شده بود.

شیخ صفی‌الدین و صوفی‌گری
شیخ صفی‌الدین از آموزه‌های شیخ زاهد گیلانی بهره برد و پس از مرگ استاد، بر جای او نشست و طریقت خود را گسترش داد. این طریقت، تصوف (برگرفته از صوفی‌گری صفویان) نام گرفت. شیخ، خانقاهی در اردبیل احداث کرد که بعدها به بقعه او تبدیل گشت.

 ویژگی‌های مجموعه
مجموعه شیخ صفی‌الدین در ابتدا شهری کوچک و خود گردان متشکل از بازارها، حمام‌ها و میدان‌های عمومی، مکان‌های مذهبی، خانه‌های مسکونی و دفاتر کاری بود.

نقش و کاربری مجموعه و سلطنت صفویان
در دوران سلطنت شاهان صفوی، نقش و کاربری این مجموعه تغییر کرد و به خاطر وجود بقعه با ارزش موسس سلسه صفویه، به یکی از مهمترین مکان‌های ملی و سیاسی مبدل گشت. شاه اسماعیل، وارث شیخ صفی‌الدین و رهبر صوفی مسلک خانقاه، اولین شاه سلسله صفویه شد و تشیع را به عنوان دین رسمی کشور اعلام کرد.
   
اهمیت بقعه شیخ صفی‌الدین از نظر صفویان
صفویان در توسعه و تزئین ساختمان آرامگاه جد خود از هیچ هزینه‌ای دریغ نکرده و آثار هنری بسیاری را بنا کردند. افراد بسیاری برای زیارت بقعه شیخ صفی‌الدین به این مجموعه می‌آمدند و از قرن چهاردهم تا شانزدهم این مکان، مجموعه‌ای مذهبی بود متشکل از آثار برجسته هنری، تزئیناتی و باستان شناختی.

مراحل ساخت مجموعه
محققان چهار مرحله اصلی برای ساخت این مجموع تعیین کرده‌اند که مهمترین ساختمان‌ها در این چهار مرحله بنا شده و یا به طور قابل توجهی تغییر داده شده‌اند :

مرحله اول از سال 1300 تا 1349 میلادی: در این دوره طرح اولیه بقعه تنظیم شد و بناهای "خانقاه شیخ صفی‌الدین اردبیلی، حرم‌خانه، گنبد الله الله، ساحت، عمارت دارالحفاظ، شاه نشین، حیاط میانی و چله خانه جدید" ساخته شدند.

مرحله دوم از سال 1349 تا 1544 میلادی: در این دوره مقبره شاه اسماعیل و همچنین مقبره مادرش، دار الحدیث، جنت سرا، شهیدگاه و حیاط آرامگاه در قسمت جنوبی بقعه شیخ صفی‌الدین ساخته شدند. بیشتر این ساخت و سازها به قرن شانزدهم میلادی مربوط می‌باشند.

مرحله سوم از سال 1544 تا 1752 میلادی: چینی خانه (به شکل کنونی آن، دروازه شاه عباسی و حیاط باغ در این دوره بنا شدند.

مرحله چهارم از سال 1752 تا قرن بیستم میلادی: مدرسه، سرویس های بهداشتی، موتور خانه و گلخانه در این دوره و بیشتر در قرن بیستم ساخته شدند.

این بنا همچنان نقش خود را حفظ کرده و محلی برای عبادت و زیارت است .

منبع:wiki.5040.ir



|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد

منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
موضوعات
نویسندگان
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد
تماس با ما

سلام دوستان عزیز می خواستم بهتون اطلاع بدم به لطف خدای مهربان پورتال کشکول توانست در مسابقات وبلاگ نویسی استانی رتبه ی اول را کسب کنه !!! شاد باشید و تندرست

تبادل لینک هوشمند

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان پورتال جامع کشکول و آدرس kashkoul.tk لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 469
:: کل نظرات : 3

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 1

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 39
:: باردید دیروز : 3
:: بازدید هفته : 163
:: بازدید ماه : 2357
:: بازدید سال : 8619
:: بازدید کلی : 108715